• Facebook Social Icon

Henskens uit Waanrode is gespecialiseerd in bosexploitatie. het bedrijf kan over een groot gebied ingezet worden om uw bossen op te meten en uw bomen aan te kopen. 

Bosexploitatie

Boom verzorging

Als boomverzorger  weet je alles van zieke bomen en de manier waarop je ze weer beter kunt maken. Net als een chirurg in een ziekenhuis. Om precies te achterhalen wat er met een zieke boom aan de hand is gebruiken we onze kennis en ervaring.,ervaring die is door gegeven  van vader op Zoon en zo kunnen wij de juiste keuzes maken voor de behandeling voor u boom.

Vellen en snoeien van bomen

Uitfrezen van stronken

Stronken kunnen hoe groot ze soms ook zijn, volledig verwijderd worden.

Daarvoor zetten wij degelijk materiaal in. Wij kunnen stronken uitfrezen stronk per stronk , bijvoorbeeld tussen opritten of huizen.

Verbrijzelen

Henskens kan U steeds bij staan bij het verbrijzelen en van hout- en boomstructuren. U kunt ons hiervoor steeds contacteren.

Advies en attest - boomveiligheidscontrole

Op deze manier proberen we risico’s bij bomen in te schatten. Zowel aangaande stabiliteit als breukgevoeligheid door middel van visuele  waarnemingen en of speciaal meet apparatuur zoals de Picus geluidstomografie en de Picus  Treetronic . Zo is het voor ons mogelijk om eerst op basis van bepaalde symptomen (conditie en structuur) de boom een beoordeling te geven die veiligheid van de boom weerspiegeld. De bevindingen worden overzichtelijk gerapporteerd met een voorstelling van de boom-specifieke maatregelen worden voorgesteld.

Snoeien van hagen

Voor het snoeien en in vorm brengen van uw hagen en bomen kan u ook altijd bij ons terecht. Wij werken secuur en met zorg voor de planten. Ook het snoeiafval nemen wij uiteraard graag voor u weg.

Diensten

Om uw bomen gezond én veilig te houden, is regelmatig snoeien essentieel. Bij ons kunt terecht voor zowel regelmatige snoeiwerken als voor het vellen van uw bomen. Wij zijn gespecialiseerd in het snoeien en vellen van bomen. Voor dit soort werk zijn wij natuurlijk goed uitgerust met een eigen hoogtewerker en/of klimtechniek.